Tippek és trükkök

Százalékszámítás, kamat-, kamatos kamat számítások, bruttó-nettó és áfa kalkulációk! Ha már kiszámoltad vagy kalkuláltad az online kalkulátorainkkal a számításokat, akkor jöhet egy-két tipp és trükk? + online kalkulátor használata nélkül is alkalmazható tippeket és trükköket is találhatsz
Íme, böngészd kedvedre :-)

Értelmezd a százalék fogalmát, ebből minden további kikövetkeztethető. Ha néhányszor értelmezed a százalék fogalmát, egy idő után, már gyorsan tudod számolni a százalékokat.

...alább találod az ajánlott írásokat, fogalmakat és az ehhez ajánlott kalkulátort!

Százalékos emelkedés kiszámítása másként megfogalmazva százalékos növekedés számítása nem más, mint a százalék hozzáadása, a kiindulás alapjához,

Százalékos csökkenés számítása nem más, mint a százalék kivonása, azaz a csökkenés százalékával kiszámított értékkel csökkentett alap értékével. A kérdés arra vonatkozik, hogy mekkora értékre csökkent az alapérték: ez százalékszámítás.

Ehhez használhatod ezen a webhelyen:

Százékszámítás alapokon, de mégis kicsit más! Bruttó-nettó és áfa számításához, oda-vissza, használd a Nettó bruttó áfa kalkulátort és NE a százalék kalkulátort!

(a bruttó nem a bruttóból az áfa százalékával csökkentett érték! Olvasd csak a lentebb ajánlott írásokat és fogalmakat!)

Számítások elvégzésére nagyon sok lehetőséged van, pl táblázatkezelő munkafüzetében, számológépen, papíron :-) stb. Az elvégzett számításokat ellenőrizni itt, a Számítások webhelyen, az online kalkulátorok segítségével. Szólj ha segítségre van szükséged a kalkulátor kiválasztásával, segítek!