Áfa kalkulátor

Áfa összeg kalkulátor
Kapcsolódó fogalmak: 
Tippek a kalkulátor használatához: 
  • írd be az üres mező(k)be az ismert értéket;
  • ha megadandó az áfa mértéke, akkor egy legördíthető listából választhatod ki a megfelelőt. Alapértelmezett módon a 27%-s áfa van kiválasztva ...
  • ha valamit elvétettél, akkor a Számold gombra kattintva, a mező szövege pirosra vált. Ezzel figyelmeztet a hiba javítására.
  • ha rákattintasz az Alaphelyzet gombra, akkor törlődnek a beviteli mezők és a magyarázószövegek is visszanyerik eredeti színüket. Kezdhetsz egy új kalkulációt!
  • ha nem állítod vissza alaphelyzetbe a kalkulátort - nem kattintasz az Alaphelyzet gombon, akkor sincs semmi vész, írd csak át a szükséges beviteli mező(k) tartalmát és már kattinthatsz is a Számold feliratú gombon.
  • az eredmény megjelenését követően, szövegesen egy mondatban is olvashatod az eredményt, értelmezésként.

Az áfa kalkulátor kiszámolja a nettó vagy bruttó összegből az áfa értékét, összegét, a termék vagy szolgáltatás áfa tartalmát. Az áfa Magyarországon jelenleg 5%, 18% és az esetek többségében 27%-s lehet.

Az áfa értékének/összegének a kiszámíttatásához, az online kalkulátornál ugyanúgy, ahogy papíron vagy számológépen, szükségünk van a nettó vagy bruttó értékre és tudnunk kell melyik százalékláb a valós áfa. Ezen lehetséges két kiinduló változathoz készült ez első kettő online áfa érték/összeg kalkulátor.

A harmadik kalkulátor a bruttó és a nettó érték ismeretében kiszámolja az áfa értékét/összegét. Ez a számítás már egy egyszerű kivonás.

Az áfa számításáról egy külön írásban beszélünk, ha kérdésed javaslatod lenne, akkor üzenetben várom! ...lehet, hogy egy oldalra kellene ezt tennem a nettó-bruttó árkalkulátorokkal? hmmm

Ha az áfa kalkulátor mellett szükséged lenne szolgáltatások-, termékek árainak számításához: nettó bruttó oda-vissza kalkulátorokra!

 

Áfa érték kalkulátor - bruttóból

 

Bruttó érték:

ide kell beírni a bruttó értéket, amelynek a következő mezőben megadandó áfa százalék értékét szeretnénk kiszámítani.

Áfa:
%

itt kell kiválasztani hány százalékos áfa terheli az adott terméket, szolgáltatást...

 
Áfa értéke:
???

 

 

Áfa érték kalkulátor - nettóból

 

Nettó összeg/érték:

ide kell beírni a nettó értéket/összeget, amelynek a következőben megadandó áfa százalék értékét szeretnénk kiszámítani.

Áfa:
%

itt kell kiválasztani hány százalékos áfa terheli az adott terméket, szolgáltatást...

 
Áfa értéke:
???

 

 

Áfa kalkulátor nettó-bruttóból

 

Nettó összeg/érték:

ide kell beírni a nettó értéket/összeget, amelyhez az áfa értékét szeretnénk kiszámítani.

Bruttó összeg/érték:

ide kell begépelni hány a bruttó összeget/értéket(a nettó áfával növelt értéke)...

 
Áfa értéke:
???

 

 

Elolvasásra ajánlom: 

Általános forgalmi adó - legismertebb formáját vásárláskor fizetjük: a nettó összeg mehatározott százaléka. A nettó összeg áfával növelt értéke adja a bruttó összeget.

Bruttó értéke egy terméknek, árúnak van. Kiszámítása a nettó árból történik - növelve azt az áfa összegével. A bruttó értékből a nettó értéket az áfa összegével csökkentve számíthatjuk ki.

Nettó értéke egy forgalmi adóval(áfával) növelendő árúnak, terméknek, szolgáltatásnak,... van. A nettó- és az áfa összege adja a bruttó értéket.

...további kalkulátorok

Hírlevelek

Ki kell választani legalább egy témát a fel- vagy leiratkozáshoz, utána jöhet a Frissítés!

A feliratkozással együtt jelzed számomra, hogy elolvastad és elfogadod a GevaPC Adatvédelmi tájékoztatóját.
Köszönöm hogy velem tartasz :-)
üdv, Geva