Áfa kalkulátor

azaz az ár áfa tartalmára koncentrálunk

Áfa kalkulátor - áfa összeg bruttóból

 

Mennyi az áfa összege, ismert bruttó összegből, adott áfa mértékkel?

Bruttó érték:

ide kell beírni a bruttó értéket, amelynek a következő mezőben megadandó áfa százalék értékét szeretnénk kiszámítani.

Áfa:
%

itt kell kiválasztani hány százalékos áfa terheli az adott terméket, szolgáltatást...

 
Áfa összege:
???

 

 

Áfa kalkulátor - áfa összeg nettóból

 

Mennyi az áfa összege, ismert nettó összegből?

Nettó összeg/érték:

ide kell beírni a nettó értéket/összeget, amelynek a következőben megadandó áfa százalék értékét szeretnénk kiszámítani.

Áfa:
%

itt kell kiválasztani hány százalékos áfa terheli az adott terméket, szolgáltatást...

 
Áfa összege:
???

 

 

Áfa kalkulátor - áfa összeg bruttó nettóból

 

Mennyi az áfa összege, ismert bruttó nettó összegekből?

Nettó összeg/érték:

ide kell beírni a nettó értéket/összeget, amelyhez az áfa értékét szeretnénk kiszámítani.

Bruttó összeg/érték:

ide kell begépelni hány a bruttó összeget/értéket(a nettó áfával növelt értéke)...

 
Áfa összege:
???

 

 

Áfa kalkulátor - áfa összegből bruttó nettó

 

Mennyi bruttó és nettó összege, adott áfa összeg és áfa kulcs ismeretében?

Áfa összege:

ide kell beírni az ismert áfa összegét, értékét, amelyből szeretnénk megtudni a bruttó és nettó összegeket.

Áfa:
%

ki kell választani az áfa százalékot, a legördíthető listából(2020-s lehetséges értékek)...

 
Bruttó összege:
???

 

Nettó összege:
???

 

 

Áfa kalkulátor 2020
Kapcsolódó fogalmak: 

Különböző irányból közelíti meg az áfa kalkulátor az áfa számításokat. Több áfa kalkulátor van az oldalon, aszerint mely összegeket ismerünk az áfa bruttó nettó értékekből:

 • Származtathatjuk az áfa összegét a nettó árból. Ehhez az áfa kiszámolóhoz tudnunk kell a nettó összeget és az áfa százalékát.
 • Származtathatjuk/ számolhatjuk a bruttó árból az áfa összegét. Ehhez az áfa számításhoz ismernünk kell a bruttó összeget és az áfa százalékát.
 • Ha az áfa százalékláb nem ismert, akkor a bruttó vagy nettó árból is ki tudjuk számolni az áfa mértékét, azaz az áfa százalékát.
 • Amennyiben ismert az áfa mértéke/százalék és annak összege, akkor kiszámolható a bruttó és a nettó összege. Ehhez a számításhoz szükség lesz az áfa összegére és az áfa százalékára

Az áfa kalkulátor választást könnyíti, hogy a kalkulátornál 'megfogalmazzuk' a kérdést, amelyre az adott kalkulátor választ-, azaz megoldást ad. Az eredményt is magyarázzuk egy kerek mondattal, használd bátran!

További részletek: 

Az áfa kalkulátor kiszámolja a nettó vagy bruttó összegből az áfa értékét, összegét, a termék vagy szolgáltatás áfa tartalmát.

Mi kell az online áfa kalkulátor alkalmazásához?

Az áfa értékének/összegének a kiszámíttatásához, az online kalkulátornál ugyanúgy, ahogy papíron vagy számológépen, szükségünk van a nettó vagy bruttó értékre és tudnunk kell melyik százalékláb a valós áfa. Ezen lehetséges két kiinduló változathoz készült ez első kettő online áfa érték/összeg kalkulátor.

A harmadik kalkulátor a bruttó és a nettó érték ismeretében kiszámolja az áfa értékét/összegét. Ez a számítás már egy egyszerű kivonás.

...lehet, hogy egy oldalra kellene ezt tennem a nettó-bruttó árkalkulátorokkal? hmmm. A tapasztalatok alapján az áfa számítása az árakból, egy külön oldalt megérdemel. Nem csak egy egyszerű százalékszámítási feladat, ezért. A termékek és szolgáltatások elszámolásánál is külön kerül feltüntetésre az áfa. Webshopokban is gyakran találkozol a bruttó nettó áfa összegének feltüntetésével. Számítások és statisztika szempontjából is külön kezelendő. Az áfa az állam bevétele, míg az ár nettó értéke az érintett vállalkozás bevétele. Sokan vagyunk úgy, hogy az ár kizárólag bruttó összege érdekel, csak azzal számolunk.

Mi kellhet még az áfa kalkulátor mellé?

Bruttó és nettó összegről még a fizetések és bérek számításainál jöhet szóba, de ez egy teljesen más számítás. Weblapunkon, a Számítás webhelyen, a bérek számításairól írtunk a Bruttó nettó bérkalkulátor 2020 írásban, ahol Excel munkafüzetben és Google Sheets táblázatban készül a bérkalkulátor. 

Ha az áfa kalkulátor mellett szükséged lenne szolgáltatások-, termékek árainak számításához: nettó bruttó oda-vissza kalkulátorokra!

Kérsz egy kalkulátort a weboldaladra? Jelöld meg melyik kalkulátort szeretnéd és a továbbiakat megbeszéljük a kapcsolat felvétele után.

Az áfa fogalma és a kapcsolódó fogalmak olvasását se hagyd ki, linkek alább. Az áfa kalkulátor használata azonnali eredménnyel szolgál.

Tippek a kalkulátor használatához: 
 • írd be az üres mező(k)be az ismert értéket. Két értéket kell megadnod, ennyi feltétlenül kell az áfa kalkulálásához;
 • ha megadandó az áfa mértéke, akkor egy legördíthető listából választhatod ki a megfelelőt. Alapértelmezett módon a 27%-s áfa van kiválasztva. Az áfa aktuális mértékéről a NAV oldalán tájékozódhatsz. Itt és most a 2020-ban érvényes áfa százaléklábakat, mértékeket találod: Általános adómérték 27%, kedvezményes adó 8% és 18% - Magyarország, 2020
 • ha valamit elvétettél, akkor a Számold gombra kattintva, a mező szövege pirosra vált. Ezzel figyelmeztet a hiba javítására.
 • ha rákattintasz az Alaphelyzet gombra, akkor törlődnek a beviteli mezők és a magyarázószövegek is visszanyerik eredeti színüket. Kezdhetsz egy új kalkulációt!
 • ha nem állítod vissza alaphelyzetbe a kalkulátort - nem kattintasz az Alaphelyzet gombon, akkor sincs semmi vész, írd csak át a szükséges beviteli mező(k) tartalmát és már kattinthatsz is a Számold feliratú gombon.
 • az eredmény megjelenését követően, szövegesen egy mondatban is olvashatod az eredményt, értelmezésként.
 • az áfa kalkulátorok kerekített összeget adnak, mértéke a konkrét kalkulátornál.
Elolvasásra ajánlom: 

Általános forgalmi adó - legismertebb formáját vásárláskor fizetjük: a nettó összeg mehatározott százaléka. A nettó összeg áfával növelt értéke adja a bruttó összeget.

Bruttó értéke egy terméknek, árúnak van. Kiszámítása a nettó árból történik - növelve azt az áfa összegével. A bruttó értékből a nettó értéket az áfa összegével csökkentve számíthatjuk ki.

Nettó értéke egy forgalmi adóval(áfával) növelendő árúnak, terméknek, szolgáltatásnak,... van. A nettó- és az áfa összege adja a bruttó értéket.

...további kalkulátorok

Hírlevelek

Ki kell választani legalább egy témát a fel- vagy leiratkozáshoz, utána jöhet a Frissítés!

A feliratkozással együtt jelzed számomra, hogy elolvastad és elfogadod a GevaPC Adatvédelmi tájékoztatóját.
Köszönöm hogy velem tartasz :-)
üdv, Geva