Kalkulátorok

Online kalkulátorok százalék-, kamat- és kamatos kamat számításához. Válassz kalkulátort, a használathoz tippeket és magyarázatokat kapsz a kalkulátor oldalán.

Százalékszámítás kalkulátor

A százalékszámítás kalkulátor egyszerű százalék számítást tesz lehetővé, online, százalék képlet nélkül, számológép- vagy táblázatkezelő nélkül. Azonnali eredménnyel.

A  lehetséges variációk bármelyikét számolhatod a lentebbi kalkulátorokkal: válaszd ki a számításodhoz a kalkulátort, vidd be a adatokat és kattints a Számold feliratú gombon! Ennyi, s már láthatod is a számítás eredményét.

Százalék hozzáadása kalkulátor

Százalék hozzáadása = Alap értékének növelése azzal a százalékértékkel, amelyhez ismerjük a százalék lábat

(pl a bruttó ár kiszámítása a nettó árból, az áfa összegével növelve)

Százalék kivonása kalkulátor

Százalék kivonása, azaz egy érték csökkentése megadott százaléknyi értékével. Ez százalékszámítás, nem vitás, a többi már magyarázatra szorul, de itt találod az online kalkulátort is, a százalék kivonására, nézd csak tovább!

Kamatszámítás kalkulátor

Kamatszámítás - egyszerű kamat - kiszámítása,  online kalkulátor. A kamatszámítás mindenképpen a százalékszámítás speciális esete, valójában százalékszámításról van szó.

Alább az egyszerű kamatszámítás kalkulátorát találod, a kamatod kamatszámítás kalkulátorához kattints. A kamatos kamatszámítást végző kalkulátorokhoz kattints a Kamatos kamatszámítás kalkulátorra

Kamatos kamat kalkulátor

Kamatos kamat kalkulátor kell ha a számításban az alaptőke kamatfizetési periódusonként - évente, havonta, naponta... - nő a kamat összegével. Bonyolult képlete van, de itt az online kamatos kamat számítás kalkulátor! Írd be a forrásadatokat és csak egy kattintás a Számolj! gombon :-)

  • A kamatos kamatszámítás kalkulátor online érhető el, használd számításaid ellenőrzésére vagy gyors számításokhoz;
  • a kamatszámítás minden esetben egyszerű kamatszámítás, ha nem mondjuk hogy ez kamatos kamatszámítás. Az egyszerű kamatszámításnál az alaptőke összege nem nő meg a kamat összegével, a futamidő minden egyes periódusában ugyanaz az összeg kamatozik. Ilyen módon a kamat összege ugyanaz - állandó alaptőkét véve alapul - az összeg. Egyszerű kamatszámításhoz vedd elő a kamatszámítás kalkulátorunkat!
  • A futamidő lehet év, hónap vagy akár nap is, ebben az esetben minden adatot úgy kell megadni, hogy a napra vonatkozzon: a kamat láb pl
  • Ha a képletre van szükséged a kamatos kamatszámítások elvégzéséhez, akkor a kamatos kamatszámítás képlete írásunkat ajánlom!

Tedd fel kérdésed, ha hiányolsz valamit a kamatos kamatszámítás témájában, vagy bármely százalékszámítással kapcsolatban, köszönöm előre is értékes javaslatodat!

Bruttó Nettó - oda-vissza - kalkulátor

Bruttó Nettó árak számításához kalkulátorok, oda és vissza. Mint azt tudjuk, némileg különbözik ez a számítás a százalékszámításhoz képest.

A kérdést így kell feltenni a bruttó ár kalkulálásánál: Mennyi a bruttó azon része, az áfa része, amellyel csökkentve a bruttó árat, megkapjuk az ár nettó értékét?

Áfa kalkulátor

Különböző irányból közelíti meg az áfa kalkulátor az áfa számításokat. Több áfa kalkulátor van az oldalon, aszerint mely összegeket ismerünk az áfa bruttó nettó értékekből:

Jövőérték kalkulátor - kamat-, kamatos kamat számításoknál

Jövőérték kalkulátor - akkor van rá szükség, ha szeretnénk kiszámítani a jelenleg befektetett pénzünk, adott kamat alkalmazása esetén, meghatározott futamidő alatt elért értékét. Kamatszámítás jövőérték kalkulátor, kamatos kamatszámítás jövőérték számítás kalkulátorok, és itt találod a kamatos kamatszámításnál értelmezett átlagos jövőérték számítás kalkulátorát is.

Burkolat - padló-, fal burkolatok- és egyéb felületek - kalkulátor

Burkolat vásárlást segítő kalkulátor: megadandó a borkolandó felület mérete, valamint az, hogy a kiválasztott-, megvásárolandó burkolat mekkora felület burkolására elegendő.

A számításhoz a következőkre lesz szükséged:

...ajánlott írások

Hírlevelek

Ki kell választani legalább egy témát a fel- vagy leiratkozáshoz, utána jöhet a Frissítés!

A feliratkozással együtt jelzed számomra, hogy elolvastad és elfogadod a GevaPC Adatvédelmi tájékoztatóját.
Köszönöm hogy velem tartasz :-)
üdv, Geva