excel

A százalékszámítás, kamatszámítás, kamatos kamatszámítás és számtalan sok számítás elsődleges helye a táblázatkezelő. Ezen alkalmazások között is az MS Excel a legismertebb, windows-s felhasználók körében. Az ide besorolt ismeretanyagokkal megmutatjuk hogyan számítsd ezeket a témába illő eseteket.

Nagy hangsúlyt adok a megértésnek. Szeretném ha értenéd a százalékszámítást, kamatszámítást, kamatos kamatszámítást! A témához kapcsolódó a feladatok megoldása, a számítások megértéséből fakadóan már mellékes. Ha érted, akkor nincs számodra megoldhatatlan feladat, a táblázatkezelőben sem, az excel munkafüzetben sem.

Excel képlet megoldását bemutatom minden egyes kalkulátorban megtestesülő számításhoz. A kapcsolódásokat - excel képlet, excel számítás --> kalkulátorok - minden oldalon jegyzem és mutatom.

Ha olyan számításod lenne, amelyhez nem találod az ismeretanyagot vagy kalkulátort, akkor csak szólj, ahogy azt már sokan meg is tettek. Köszönöm az értékes hozzászólásokat, kéréseket és kérdéseket :-)

Excel százalék függvény
...amikor az Excelben a legkényelmesebb megoldást keressük

Excel százalék függvény? Sajnálom, de nincs! Ami van, az egy roppant egyszerű képlet:

Százalékszámításhoz Excel képlet vagy függvény kell? Beszéljük csak meg! Nem ugyanaz a kettő, de mindkettő eszköz a számításokhoz:

Százalékszámítás Excel képlet?

A képlet egy cellába bevitt számítás. Ebben az értelemben a százalékszámításhoz képletre szükség van

Százalékszámítás képlet Excel táblázatkezelőben
...mert az Excel képletével százalékot is tudunk számolni

Az Excel munkafüzetben a százalékszámítás képlet segítségével számíthatunk százalékot. Az alap, százalékérték, százalékláb értékek egyikét a másik kettő ismeretében. Mit és hova vigyél be, mi a képlet? Videóval és ingyenes, letölthető excel táblázattal!

Kalkulátorok a számításokhoz