Százalékszámítás képlet - Excel

Százalékszámítás képlet Excel táblázatkezelőben

Százalékszámítás képlet Excel táblázatkezelőben

Az Excel munkafüzetben a százalékszámítás képlet segítségével számíthatunk százalékot. Az alap, százalékérték, százalékláb értékek egyikét a másik kettő ismeretében. Automatizálhatjuk is a számításainkat, kihasználva a táblázatkezelő nyújtotta lehetőséget:

A képlet: alap / 100 * százalékláb

(az excel ezt a műveletsort balról jobbra haladva hajtja végre, mivel az osztás és a szorzás azonos prioritású)

Nincs más teendő, mint bevinni a százalékszámítás képletét, kijelölve a forrásadatok celláját, majd másolni további sorokra.

A forrás adatok beírását követően a százalék láb, százalék alap vagy a viszonyított érték megjelenik a harmadik cellában.

A százalékszámításhoz 2 értéket kell megadni

Két érték alapján a harmadik érték automatikusan megjelenik, a képletet tartalmazó cellában.

Ha szeretnénk megőrizni a munkafüzetben az egyes számításainkat, akkor jöhet a képlet másolása

További előny, hogy a forrás adatokat átírva, módosítva, a százalékszámításban résztvevő változó érték is automatikusan változik.

Százalékszámítás kalkulátorok

A mellékletekből excel és csv fájlok tölthetők le, amelyek lehetővé teszik a százalékszámítás automatizálását. Az automatizáláson túl, a számított értékkel menthetők és eltárolhatók az excel munkafüzetben.

Ha más táblázatkezelőt használsz, akkor is jó hasznát veheted: töltsd le a táblázatok csv formátumú fájlját! A *.csv fájl könnyedén importálható bármely táblázatkezelőbe. Így használhatod az általam készített excel *.xlsx munkafüzetét.

A százalékláb képlet bevitele az excel munkafüzetbe:: 
Kamatláb számítása + automatizálás excel munkafüzetben
Ajánlott kalkulátor: 

A Százalékszámítás kalkulátor egyszerű százalék számítást tesz lehetővé. A százalékszámítás három értékről szól: százalék érték, százalék láb, százalék alap fogalmak.

Írj be két értéket - magyarázat a beviteli mezőnél - és kattints a Számolj! feliratú gombon! Azonnal láthatod a kiszámolt-, kalkulált harmadik értéket. Új értékek beírásával ismét számolása késztetheted a kalkulátort, ám ha tetszik, az Alaphelyzet feliratú gombbal törölheted is a százalékszámítás kalkulátor mezőit.

Minden variációhoz itt vannak a százalékszámítás kalkulátorok:

...blogbejegyzések